MONA bezoekt de 4de testwand

Op het bergingsterrein werd er de voorbije weken een nieuwe testwand gebouwd, de vierde al. De testwanden dienen om het beste materiaal en de beste methode te vinden voor het bouwen van de 11 meter hoge wanden van de bergingsmodules. Specifiek aan deze nieuwe wand is dat hij gemaakt wordt met zelfdichtend beton.

Vorige week maandag, 11 december, ging de werkgroep Opvolging Berging langs op de werf. Een kleine versie van de wand met zelfdichtend beton staat er al ; die zal nadien terug afgebroken worden. De voorbereidende werken voor het gieten van de grote testwand - 11 meter hoog - waren op dat moment volop aan de gang. Het gieten van de grote testwand is voorzien voor midden december, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Werken met zelfverdichtend beton heeft enkele voordelen, maar ook nadelen. Een voordeel van zelfdichtend beton is dat het het arbeidsintensieve trillen met bekistingstrillers overbodig maakt. Een nadeel is dat het lastiger is om de betonsamenstelling op punt te stellen, zeker in de grote hoeveelheden die nodig zijn voor de bouw van de bergingsmodules. 

 

Pagina delen: 

MONA Nieuwsbrief

Ontvang MONA updates via e-mail.

* E-mail
Naam
Postcode

Volg ons op Facebook

Contact

MONA vzw
Mols Overleg Nucleair Afval vzw

Markt 62 bus 3
2400 Mol (België)

T. +32 (0)14/31.33.87
F. +32 (0)14/31.33.67

info@monavzw.be