You must have Javascript enabled to use this form.

BE-ALERT: bent u al ingeschreven?

Een brand in uw straat? Een overstroming in uw gemeente? Een chemisch ongeval in uw provincie? De overheid wil u graag tijdig verwittigen. Zo kan u correct reageren in een noodsituatie en uw eigen veiligheid garanderen.

De Belgische autoriteiten beschikken hiervoor over een nieuw systeem: BE-Alert, dat 24/24 en 7/7 operationeel om u te waarschuwen bij een noodsituatie. Reeds 200 burgemeesters en gouverneurs sloten zich aan op dit systeem. Het startschot van een grote publiekscampagne werd reeds gegeven op 13 juni 2017 door de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, de heer Jan Jambon en tevens de minister van Telecom Alexander De Croo.

Waarschuwen om levens te redden 

In noodsituaties is het verwittigen van de bevolking van vitaal belang. Wie gewaarschuwd is, kan de juiste reflexen aan de dag leggen en de specifieke aanbevelingen opvolgen.

In geval van nood, moet elke burgemeester, gouverneur en de minister van Binnenlandse Zaken steeds zo snel mogelijk, zoveel mogelijk betrokken personen kunnen verwittigen, met een uniforme en duidelijke boodschap, afkomstig van duidelijk geïdentificeerde officiële bron en via verschillende complementaire kanalen.

Om inwoners correct te informeren, moeten de autoriteiten kunnen rekenen op kanalen die voldoende performant en verscheiden zijn. Verwittigen via verschillende complementaire kanalen is immers noodzakelijk in noodsituaties: de chaos die vaak heerst vereist de nodige flexibiliteit en snelheid in reactie.

Bent u al ingeschreven?

MONA vzw heeft zich reeds geregistreerd. U ook? Laat het ons even weten?

 

 

Pagina delen: 

MONA Nieuwsbrief

Ontvang MONA updates via e-mail.

* E-mail
Naam
Postcode

Volg ons op Facebook

Contact

MONA vzw
Mols Overleg Nucleair Afval vzw

Markt 62 bus 3
2400 Mol (België)

T. +32 (0)14/31.33.87
F. +32 (0)14/31.33.67

info@monavzw.be

run