You must have Javascript enabled to use this form.

Tentoonstelling: Perpetual Uncertainty

NUCLEAR CULTURE - Kunstenaars uit Europa, de Verenigde Staten, Japan en Australië onderzoeken hoe kernenergie onze interpretatie van begrippen als archivering, herinnering, kennis en tijd beïnvloeden. In de tentoonstelling ‘Perpetual Uncertainty’ worden nieuwe vormen van nucleaire folklore en taal onderzocht in een wereld die gecontamineerd is met radioactieve straling.

Hoe kan met het duizelingwekkende tijdsperspectief van de halveringstijd begrijpen en visualiseren? Hoe kunnen we de huidige inzichten archiveren en kennis doorgeven aan de volgende generaties, duizenden jaren in de toekomst? De complexe relatie tussen kennis en tijd, nieuwe uitdagingen van het nucleaire tijdperk, thema’s als radioactief afval, radioactiviteit en straling, staan in deze tentoonstelling centraal.

Nuclear Culture

‘Perpetual Uncertainty’ werd geproduceerd door bildmuseet, Umeå met steun van Z33 en ArtsCatalyst Londen en werd gecureerd door Ele Carpenter. De tentoonstelling maakt deel uit van een uitgebreid programma aan activiteiten rond Nuclear Culture. Er worden field trips naar nucleaire sites georganiseerd met kunstenaars, lezingen en rondetafelgesprekken. Kunstenaars, architecten, filosofen, antropologen en sociologen worden samengebracht met nucleaire organisaties, wetenschappers, stakeholders en ngo’s.

MONA zit mee aan tafel

Een nieuw ronde tafel event in 2017 focust op het debat rond de toekomst van nucleaire infrastructuur in België. MONA neemt deel aan de gesprekken rond het bewaren van nucleair afval en kennisoverdracht naar toekomstige generaties. Dit zijn thema’s die binnen MONA zelf en samen met STORA en NIRAS uitvoerig aan bod komen. De rondetafelgesprekken gaan nog een stapje verder door mensen uit verschillende disciplines samen te brengen. Dat zijn nucleaire experten, burgerbewegingen zoals MONA, ingenieurs en wetenschappers en politici, maar ook kunstenaars, theoretici en academici. Het is dan ook de bedoeling nieuwe vormen van uitwisseling te stimuleren. Niet enkel het debat, maar ook samenwerking tussen verschillende kennisgebieden en disciplines die rond het thema werken.

 

PRAKTISCH
17.09.2017 tot 10.12.2017
di-vr: 10u-17u
za-zo: 11u-18u
Z33 – Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt
VRIJE TOEGANG

Pagina delen: 

MONA Nieuwsbrief

Ontvang MONA updates via e-mail.

* E-mail
Naam
Postcode

Volg ons op Facebook

Contact

MONA vzw
Mols Overleg Nucleair Afval vzw

Markt 62 bus 3
2400 Mol (België)

T. +32 (0)14/31.33.87
F. +32 (0)14/31.33.67

info@monavzw.be

run